dimecres, 15 de febrer del 2006

Corrupte o incompetent?




L’altre dia, veient a TV3 la sèrie “Vent del Plà” un dels personatges es preguntava què era pitjor si un polític corrupte o un d’incompetent.

Aquest plantejament, que l’hem de circumscriure, és clar, a la història que reflectia aquella sèrie televisiva, hem porta a reflexionar, i hem pregunto com pot ser que s’hagi acabat assumint un determinat perfil de polític? Com pot ser que la política tingui aquesta visió que els guionistes, glossadors de la realitat mateixa, plasmen en les seves sèries?

Creieu-s’ho, em va deixar preocupat i força, perquè, com si hagués llegit una enquesta del CIS, els guionistes em deien que la corrupció era acceptable, fins i tot més que la incompetència!

Pot ser veritat el que estava sentint! És cert, que la política i els polítics tenen els més baixos nivells de consideració en les enquestes d’estructura social contemporània, en uns nivells comparats similars als dels països del nostre entorns, en lo relatiu a les ratios de valoració social de l'activitat professional, però arribar al nivell de considerar-la com un fet natural...lo de ser corrupte o incomptenent!


Clar que de tant en tant s’obren els diaris i es llegeixen coses i aleshores ho podem comprendre.....