dilluns, 6 de febrer del 2006

Manipulació?

manipulació f. Acció de manipular; l'efecte. Operació a través de la qual l'audiència és menada a actuar i a opinar en contra dels seus interessos.


Que l'opinió pública és absolutament manipulable això ho evidencien els molts estudis fets sobre el particular, desde Sartori a Dahl i ho veiem ara en el moment en que podem veure com, una vegada més, amb la invasió de l'Iraq, de nou surgeixen les veus que diuen: Huntintong ja ho deia en la seva teoria del "Xoc de civilitzacions" i tothom creu que és un teoria científica, que en part sí, però en el fons no deixa de ser una teoria per encàrrec.

No veieu com n'és de sense sentit que un tema com el de les caricatures (les de la polèmica a l'orient) que va succeir fa ja 4 mesos, amb les disculpes de l'editor i d'alguna manera dels danesos en el discurs de nadal, exploti ara, no hi veieu una mà negra darrera que preten de justificar amb els aldarull la posició occidental contra, per exemple: Palestina, Siria, Iran, etc.

Com deia un simpàtic personatge de la sèrie "Dinamita" creada per Tricicle: reflexionem-hi, sisplau, reflexionem-hi!

Sobre reflexions, em sembla molt interessant la que fa al seu weblog el politòleg Juanjo Pérez, sota el títol "Explosivo oriente medio"