dissabte, 4 de febrer del 2006

La religió és l'opi dels pobles ?!




Les caricatures i els dibuixos gràfics del profeta mahoma amb una bomba al turbant, ha encès els ànims a les zones musulmanes del planeta.

Sempre he cregut en l'aforema que segons uns s'atribueix a Mao Tse Tung, segons altres a Karl Marx i que Andreu Nin també va citar, que diu que "la religió és l'opi dels pobles", per si de cas, recordeu que hi succeia en aquest país, i dic Espanya, quan abans de la Constitució algú feia mofa de la religió o de la figura de crist o del mateix Deu, ho recordeu, oi?, per si la memòria us falla us ho recordaré: sancions, persecució i alguna que altra manifestació beata, alguns humoristes gràfics encara ho recorden en pròpia carn.

Així doncs, perquè ens extranya doncs que en aquells països, sotmesos també a la seva pròpia evolució històrica i per tant caminant de la mà de la religió com a element de suport, s'escandalitzin i ho considerin fets sacrílegs?

Hem preocupa, això sí, com tot això pot ser manipulat i com no hi han reaccionat les organitzacions religioses musulmanes, en aquest cas a Dinamarca, si ho consideren tan ofensiu, de ben seguir que la legislació vigent, no castigarà la blasfèmia, faltaria, però si un atac ofensiu, no?


Al titular hi ha un vincle amb les notícies sobre el cas i en el text un vincle amb la caricatura, vull evitar així de contribuir a tensionar més el conflicte.

Val a dir, per altra banda, que els vincles amb els personatges que indico ho són merament indicatius i a títol purament historiogràfics, per saber de qui parlem