dimarts, 9 d’octubre del 2007

Una Cita: Pierre Lévy


"Ja deu d’estar comprés, el moviment social i cultural que porta al ciberespai, un moviment poderós i cada cop més massiu, no convergeix en un contingut particular, sinó en una forma de comunicació mediàtica, interactiva, comunitària, transversal, rizomàtica. Ni la interconnexió generalitzada, ni la inclinació cap a comunitats virtuals, ni l’exaltació de la intel·ligència col·lectiva constitueixen els elements d’un programa polític o cultural en el sentit clàssic del terme. Hom però, els tres estan potser secretament animats per dos valors essencials: l’autonomia i la obertura a l’alteritat. " (1)


(1) Lévy Pierre. "Cibercultura. La cultura de la sociedad digital" Anthropos editorial. Barcelona 2007. 'pag. 105, paràgraf 2n



Pierrre Lévi (Tunis, 1.956) és filòsof, professor a la Universitat de París -VIII (Departament d'Hipermèdia) (França). Des de 2002 és titular d'investigació en intel·ligència col·lectiva a la Universitat d'Ottawa (Canadà). Entre altres obres, cal destacar especialment "Intel·ligència col·lectiva" (1.994) Què és lo virtual? (1995)