dimarts, 21 de març del 2006

Bielorrúsia i l'aniversari de la invasió iraquiana



Els politòlegs enviats per la OSCE (Organització per a la seguretat i la cooperació a Europa) dictaminen que les eleccions a Bielorrúsia han estat fraudulentes i per tant lluny de poder-se considerar democràtiques.

Aquesta és la impressió que en vaig tenir en anunciar-se els resultats, on, la responsable del Ministeri de torn bielorrús va, fins i tot aplaudir, on s'és vist que això passi.

Ah, però hi ha dictadures que interessen, hi ha models que no que no resulten incòmodes a determinats líders del món mundial. Per sort, comença ja la societat civil d'aquest país bàltic a organitzar-se i a tenir presència social, que és el que és necessari per a enderrocar dictadors, amb les distàncies cautelars el que va succeïr a la Ucraïna.

I mentre tot això es desenvolupa, s'acompleix el tercer aniversari de la invasió de l'Iraq, on l'argument de la "guerra preventiva" o guerra perpètua com ho defineixo en un article a Le Monde Diplomatique que podeu veure en els arxius d'aquest blog.

La veritat és que les espectatives que vaig anunciar en reiterats articles s'han acomplert, la vietnamització de la regió, l'efecte sobre la situació geo-estratègica d'un regió en la que es dona un efecte dominó enllaçat entre Iran, Iraq i l'Afganistan, etc.

Mentre, Georg W. Busch mantenint-se en defensor de la intervenció que només beneficia els interessos dels seus amics en la venda a Defensa de la logística necessària per a continuar amb la ocupació que ja ha causat prop de 30.000 baixes civils i prop de 8.000 baixes militars.

A la foto la moneda del país, el ruble com a la Federació Rusa, perquè l'economia és una part consubstancial de tota acció geo-estratègica.