dijous, 30 de març del 2006

El nou Estatut ens diu: Ja sóc aquí!: Felicitem-nos!


Li he robat la frase al primer president de la Generalitat reinstaurada i darrer de la Generalitat republicana a l'exili: Josep Tarradellas, però sí que s'hi escau, no?.


Fa uns dies el dictàmen de la Comissió Constitucional del Congrés (us el recomano de comparar amb l'Estatut vigent, perquè hi ha molt soroll de fons, però cal comparar) sortia aprovat cap al plenari del Congrés dels Diputats, que ha tingut lloc avui al Parlament de l'Estat, i al meu entendre és un bon moment per a sentir-nos satisfets de la feina feta pel document constitucional que ja entra en la seva recta final, Senat, retorn al Congrés, Parlament de Catalunya i Referèndum al 18 de Juny previsiblement.


He sentit una especial emoció i amb l'alcalde de Lleida, l'Àngel Ros que era a la tribuna de convidats, ens hem enviat uns sms d'enhorabona que és el que hem fer: felicitar-nos per la feina feta i per l'instrument que ara segueix el seu tràmit parlamentari de ratificació instrumental.



He triat aquesta foto, la de l'encaixada de José Luís Rodríguez Zapatero i Pasqual Maragall, perquè simbolitza l'acord de Catalunya amb Espanya a través de la reforma estatutària.