dimarts, 21 de març del 2006

Moment històric!




La Comissió Constitucional i la Delegació del Parlament de Catalunya, han aprovat el text de l'Estatut que anirà al ple del congrés de Diputats per a la seva ratificació plenària.

Un acord històric del que, lamentablement han quedat fora, per raons ben diferents ERC i el PP.

En l'aprovació d'aquest estatut, com m'apunta amb tota raó en Víctor Francos, "des del punt de vista estadístic, de 226 articles, sols hi ha hagut tres discrepàncies entre la majoria de la Comissió Constitucional del Congrés dels Diputats i la majoria de la Delegació del Parlament de Catalunya (seleccions esportives, gestió de ports i aeroports, i circumscripció electoral europea). De 23 disposicions addicionals, transitòries i finals, sols hi ha hagut una discrepància (gestió de ports i aeroports). Per tant, de 249 preceptes, només 4 discrepàncies, l’1,6%."

Lamento profundament la possició dels republicans i els invito a reflexionar, perquè ni és un document constitucional que pot trencar Espanya, ni és un frau a les pretensions d'autogovern.

Mai, com ara, amb aquest nou text com va dir en Pepe Montilla, Catalunya des de 1714 havia tingut tan autogovern.

Una foto històrica en la que participen els membres de la comissió constitucional, presidida per Alfonso Guerra, i la delegació de parlamentaris catalans.