diumenge, 17 de setembre del 2006

Arde Madrid!


Era un autèntic bullidor de gent vinguda d'arreu del món, amb una única característica, el seu perfil socialista. Han estat uns díes fantàstics, en els que hem estat en contacte les diferents sensibilitats planetàries, les diferents dinàmiques, diferents maneres d'entendre la realitat, sota el prisma d'una excel.lent organització i compartint alhora molt bones estones amb els companys del PSC que ens hi vèiem de tant en tant, en els passadissos, en la cafeteria o en la zona tecnològica, evidentment en las sales de les comissions i en el plenari.

Companys, amics, vells coneguts compartíem a Madrid un mateix objectiu que abasta alguna cosa més que el vell axioma de la transformació de la societat, es tracte d'arribar a conèixer els problemes i cercar una solució, es tracta de ser el més próxim que poguem a la realitat, pensar, sí, analitzar, també, és la única manera de poder establir unes messures que no siguin arbitràries des de la gestió, sigui quina sigui l'administració que correspongui.

Ségolène Royal, la candidata del PS a la presidència de la República francesa: fantàstica, seriosa, una dona amb una formació impecable, que ens oferia la seva visió per una França que es troba a la recerca de la seva pròpia identitat i que ja segueix en moltes coses el que ella mateixa defineix com el "model espanyol". Ja no ens miren com uns germans grans, ara ja em entrat malgrés Busch, en el terreny de les idees i del model de societat que volem.

Avui es tanca la conferència política socialista a Madrid, amb la intervenció final de José Luís Rodríguez Zapatero, veurà la llum un text polític de referència en el que els socialistes catalans hi han fet aportacions substancioses, després la clausura, evidentment amb un home de la meva generació que ha sabut aportar aire fresc a la caspositat que ens va deixar el PP i el senyor que ens va portar a la guerra; com es deia? a sí és aquell que l'han premiat amb un seient al Consell de Murdoch enterprises, mentre és membre del Consell d'Estat, tot un símbol d'honradesa.

A la foto un moment de la conferència sobre la igualtat, amb M. Teresa Fernandez de la Vega, Carmen Alborch i Ségolène Royal, moderada per la periodista Àngels Barceló.