dimecres, 26 d’abril del 2006

Parlar d'immigració sense paternalismes ni embuts: Chapeau!


Ahir assistia a la Conferència que tradicionalment organitza la demarcació de Lleida del Col.legi de Periodistes, que presideix el meu amic Ramon Mesull. El conferenciant, també un amic, l'Àngel Ros, l'alcalde de Lleida. En aquestes conferències que són com una mena de balanç sobre l'estat de la ciutat i algunes apostes de futur se'n dedueix si qui parla sap d'allò que està parlant i no només això, sinó si també s'ho creu, la qual cosa és d'allò més important, el que d'alguna manera venen a referir les editorials dels diaris.

El discurs va transcorrer per diferents inversions, el que s'està desenvolupant, etc., en parlen els rotatius Segre, La Mañana i Bon dia, abastament, però a mi m'interessen dues reflexions importants:
  • Encara la qüestió de la immigració com un fet, no com un problema. Como una realitat incontestable i a la que cal tractar com alguna de les variables que incideixen en el disseny de la ciutat present i futura.
  • Afronta la qüestió del civisme com un repte a curt i mig termini com un deure de ciutadania, fruit dels drets de que gaudim.

Crec que ens trobem amb un gran estadista que completa les reflexions amb una darrera, la tercera, que reprodueix especialment La Mañana:

  • Fa referència a la conciència que hem de tenir de que Catalunya ens necessita, que sense Lleida, Catalunya, seria una franja litoral densament poblada i poca cosa més.

Chapeau!!!