diumenge, 5 de novembre del 2006

Pacte d'Estat i ull amb l'extrema dreta II

Segurament ningú no em farà cas perquè la meva asseveració és inversemblant, però trobo constantment ímputs que em fan corroborar les meves afirmacions que em porten a d’identificar a Ciutadans, Partido de la ciudadania, curiosament utilitzant les sigles CpC que recorden a Ciutadans pel Canvi, la plataforma maragalliana, com un partit d’extrema dreta.

Com sinó poden entendre’s les declaracions de Antonio Robles Almeida, en una entrevista que Ester Jaén li fa al digital “El plural”, quan afirma: “Con Franco hubo gente que fue a la Universidad, pero ahora los jóvenes de barrios obreros no van a la Universidad”.

Aquest professor d’institut, expert en comunicació és ni més ni menys que el Secretari General d’aquest partit que s’ha estructurat de manera molt semblant a les organitzacions d’esquerres, però que curiosament utilitza un llenguatge d’extrema dreta, de igual manera com ho fa el Front Nacional francés, de manera que seria hipòcrita no avisar i no estar amatent al que pot passar, a determinades fugues, en vots i militància, com ja va passar a França, però segurament ningú no em farà cas.

Quan se li pregunta en la mateixa entrevista ¿prefiere Tripartito o Sociovergencia? Aquest personatge respon: “No me importa lo más mínimo. Salga lo que salga va a ser exactamente lo mismo. Será nacionalismo, más o menos burdo, pero las diferencias sociales van a ser mínimas”, d’aquesta manera una o altra via els repugna el que significa que es col·loquen també al marge del sistema discutint-ne el mateix i per tant la democràcia mateixa.

Per això em dol, quan en aquestes contrades, algú que ha obtingut acta de diputat surt dient des de la seva independència, tot i que ha sortit gràcies a unes sigles, determinades afirmacions sobre la bondat d’una o altra alternativa, potser seria millor que es plantegés gràcies a qui existeix i qui deu l’escó i si això no ajudarà a un declivi definitiu.

De fet ja vaig dir en algun post que la transferència d'escons que s'atribueix del PSC a ICV des dels mitjans de comunicació a Lleida no era real, no hi ha relació directa ni proporcional i de fet si analitzem que aquest partit de disseny C's ha tret a la circunscripció 1.744 vots, el que representa el 0,97% de l'electorat, que no logra assumir el 3% mínim, veurem com hi ha hagut una transferència que iguala la xifra, aproximadament, a la que hauria necessitat el PSC per a treure el quart escó que queda, això a 400 vots de la obtenció d'acord amb els quadres i les regles d''Hontd, però el que és més procupant és que aquesta obtenció la fan sense gens de campanya en aquesta demarcació i obtenint a la ciutat de Lleida 1.066 vots més que els que acostumaven a obtenir grupuscles del tipus OVI o PxC. Mentres tant la lectura que es fa és que no ha passat res i que la caiguda és menor.