dimecres, 1 de novembre del 2006

Silenci, dorm

Amb aquesta expressió Joana d'Aragó és referia l seu home Felip, descontextualitzada ens serveix en un moment altament trist per a mi, la mort d'un amic, del meu amic José Brocal, que serà enterrat demà dia 2 de novembre a Lleida, envoltat, això si de tots els seus amics.

De bon matí he estat amb la família en els tràmits que cal fer i he pogut constatar el respecte que els seus fils i filles tenien per la ideologia del seu pare, fins al punt que en el fèretre en José duia una rosa al puny, el símbol socialista per excelència.

Flors, moltes flors en la Sala "D" del Tanatori de Lleida, i tantes visites que han testimoniat a la família el record, l'estima que tothom sentia per ell. Demà a les 15:45 el record final, una cerimònica religiosa clourà aquest periple d'un mes a l'Hospital de Santa Maria de Lleida.

Però el seu record ha de perdurar, hem de tenir sempre present el seu apunt, la seva reflexió, la seva visió de les coses, la de l'home senzill i planer, la de l'home del carrer, les seves lliçons les seves visions i com no la seva estima per Lleida.