dijous, 3 d’agost del 2006

Provincianisme


Sembla ser que el president dels comerciants de l'eix comercial que a Lleida prefiguren uns dels eixos més comercials més llargs d'Europa, s'ha queixat de les obre de millora i rehabilitació del paviment i les connexions, al·legant que els representa una merma del 15% en les seves vendes.

Aquest matí, tot passejant per l'eix he pogut sentir com després d'anys queixant-se sobre l'estat del paviment, gent, comerciants de la zona, deien que no calia, que ja estava prou bé. Quanta hipocresia, quant cinisme!

Tornat al rigor estadístic dels comerciants primer m'he de preguntar quines han estat les variables estadístiques que han portat al president dels comerciants de l'eix a arribar a aquesta conclusió: dubto que tinguin dades, mai un comerciant dirà a un altre quins són els seus guanys, mai, només al seu banc i encara així.

Admetent que fos certa la xifra, que ho poso en dubte, no computen altres variables, no han fet una consulta per veure si hi incideixen altres variables, com el fet que molt gent marxa de vacances, els tipus d'interès o que el preu pot ser més barat en altres llocs? I sobre quants exercicis s'ha fet l'estudi comparatiu?
Vàlguem deu, i són afirmacions que en ser publicades ja semblen no poder ser subjecte de dubte. Ciutat!