dijous, 17 d’agost del 2006

Reflexions en una nit d'agost.


El Líban. Malgrat haver aconseguit el Ministre francès d'exteriors una bona resolució de cessament d'hostilitats a la invasió del Líban per part d'Israel i dels bons auspicis a l'ombra del Ministre Moratinos, el cop ha estat dur al Dret de la Guerra en particular i al Dret internacional Públic en general. Un armistici sense clàusules, sense indemnitzacions, on el govern libanès rep permís per a desplegar-se en el seu propi territori, on s'és vist! Un cop, ja ho he dit a l'essència mateixa de les relacions internacionals.

Cuba. Mentre tant el populista Hugo Chàvez no ha parat fins que s'ha entrevistat amb un convalescent i maquillat Fidel Castro, per allò de ser el primer en tocar el Sant, que patètics aquests líders del tercer món! Sembla, però, que els comunicats oficials del règim cubà insisteixen a estar preparada la població per un resulta no esperat. Caldrà veure com es desenvolupa el nou acte d'aquesta obra.

Lleida. En l'àmbit local de Lleida, malgrat les vacances, titulars que es contesten en les entrevistes polítiques que La Mañana ha fet als líders dels partits polítics presents a la Paeria. L'alcalde Àngel Ros afirmava venir del PSUC i ara ser conservador, tot i que acaba afegint sentir-se socialdemòcrata, aleshores ve tot cercant un titular (algunes hores deuen haver pasat els seus assessors al despatx trencant-se el cervell, encar que sigui en calça curta) et voilà!, el líder dels de CiU a la paeria va i diu que Ros es vol perpetuar com ho va fer Franco, sí aquell que va robar el poder a la república: Au, a fótre-li pel broc gros!, si és que l'aire del mar de vegades trastoca, millor vagi a la muntanya, que fa més leidatà!.

Cursa electoral. A nivell Català comença la carrera per fer la llista del PSC a la demarcació de Lleida, reunions secretes, lluny de la ciutat, trobada d'”històrics”, sopars “clandestins”, perquè com passa a totes les organitzacions, i per tant a tots els partits i cap no se n'escapa, aquells a qui no es veu mai, aquells i aquelles (per allò de la quota) que no deixen ni un gram del seu temps, de la seva dedicació, del seu saber, sempre apareixen, ueps!

Un llibre. Una recomanació d'un llibre que he llegit aquest estiu “Manual para el liderazgo local” de Antoni Biarnés, un col·lega, editat per Bayer Hnos. S.A., que ens presenta un retrat encertat del món de la política local i més en concret des de la perspectiva del lideratge, de les elits.