dimecres, 17 de gener del 2007

Negociar abonaments

Avui la tertúlia de Ràdio Popular, on inevitablement s'ha fet referència als "privats" dels diaris, que he hagut d'aclarir, sobre la visita al local electoral de la federació nacionalista. Inevitable també la referència al debat en el Congrés, on ha estat molt hàbil el moderador, Sergi Tor, qui, per evitar un debat esteril ens ha fet una pregunta igual a Paco Piniés, representant del PP i a mi: Quin ha estat el punt fort del vostre líder i quin el feble.

Jo he destacat el reconeixement de l'error d'eufòria, la recuperació del model de debat que no exclou la resta de partits i la voluntat de cercar solucions. Evidentment no hi he trobat cap punt feble. Piniés ha destacat l'agresivitat del seu líder, Rajoy, i la manca d'aquesta en les dúpliques.

Després la qüestió de l'AVE, la puja del 8%, que ja ha estat contestada per l'alcalde Ros a TV3, en anunciar contactes amb ADIF per negociar abonaments i reprobar, com també ho he fet jo que l'augment de velocitat que no representa necesàriament augment de costos s'hagi de repercutir directament sobre els preus del bitllets.

He tret el tema de les llençadores que es preveuen de Lleida a Barcelona, com una novetat pendent perq quan alguns dels combois passin de llarg i l'altra que seria bo que operadors nacionals i estrangers comencin a treballar en les línies ja liberalitzades per la Unió Europea com ho fan per exemple a la Gran Bretanya o a França i el Benelux. Com sempre se m'ha fet curta aquesta tertúlia que apenes dura mitja hora.