dimarts, 24 d’octubre del 2006

Ara fa set anys



Ara fa set anys, quan li vaig fer la proposta a l’aleshores director de l’IES Ronda, l’amic Antoni Olona. Em movia pels cercles artístics del sud de França, amb els que havia mantingut una estreta relació, en concret amb Saló internacional de La Tour du Crieu, una petita localitat de l’entorn de Pamiers, molt propera a la vila agermanada amb Lleida: Foix.

De fet no ho puc amagar, tot es deu a la meva francofilia, es tractava d’un projecte senzill amb una mesurada ambició que aplegaria obres de joves artistes en edat escolar de Lleida, La Tour du Crieu i poblacions de l’entorn i la localitat alemanya de Crailsheim. O sia una aliança europea sobre un projecte: art jove.

Avui he assistit a la inauguració del projecte d’enguany, ara ja són obres de Finlàndia, Romania i Polònia, a més de les de França, Alemanya i Espanya, tot un luxe, tot un orgull d’haver contribuït, ni que sigui mínimament, d’alguna manera al contacte entre països, a la cohesió europea i el que es més important, per a mi, d’haver trobat un canal, el professorat abnegat i amatent d’aquest institut Lleida que va fer seu el projecte aleshores i continua tant entusiasmat com el primer dia.


A la foto un moment del parlament de Lluís Herrera, , en l'actualitat l'alma mater d'aquest projecte APIA/Comenius que gestiona l'IES Ronda de la ciutat de Lleida, amb el director de l'institut, el representant del Departament d'Educació i el Regidor Sàez. No ha sortit a la foto però hi era el Regidor Camats.