dimecres, 23 de febrer del 2011

Una cita: Coia Valls


“…Tal com ensenyava Carnèades[1]…no es pot assolir més que allò probable. És a dir la certitud total esdevé impossible, però també ho és la incertesa absoluta…”[2]


[1] (Καρνεάδης) filòsof grec nascut a Cirene (l’actual Líbia) al 213 aC. Representant de l ' escepticisme forjat en pugna contra els epicuris i contra l’estoïcisme. Inicià l'anomenada Acadèmia platònica nova amb una nova orientació: el probabilisme que matisava l'escepticisme, essent adversari del dogmatisme. No va deixar escrits i la seva doctrina només es coneix a través dels seus deixebles.

[2] Valls, Coia*. La Princesa de Jade. (Premi Nestor Luján de Novel·la històrica) Ed. Columna. Barcelona .2010.Pag. 39

* (Reus, 1960), professora d’Educació Infantil i d’Educació Especial, logopeda i pedagoga terapeuta. escriptora i actriu, ha publicat relats en volums col·lectius, com ara “Dansa de blaus”, a Narracions breus (Sitges, Port d’Aiguadolç, 2001), “El pasaje de Lucía”, a Nubes de papel (Santander, Ediciones Ex-Libris, 2006) o “Fer-te meva, una obsessió”, a 10x10 microrelats (Barcelona, La Quadriga, 2006), amb els quals ha guanyat diversos premis.