diumenge, 28 de maig del 2006

El reconeixement del català al Parlament Europeu


Subscric plenament el que ens proposa eurotribune.net, només lamento que el vice-president convergent no subscrivís la votació, a favor de la proposta socialista i en contra de les directrius del grup liberal al que pertany, tot absentant-se de la votació; també lamentar que no es vegi l'acció dels diputats socialistes i del president del Parlament europeu, el lleidatà Josep Borrell (a la foto) que ha aconseguit un consens necessari per tonar a debatre aquest tema el proper dia 31 de maig, Vidal-Quadras repetirà l'acció sumant-ne més odi contra Catalunya, només cal esperar que els catalans del grup liberal ajudin als socialistes en la votació i no facin més demagògia.

"El diari electrònic eurotribune.net ha tornat a posar en marxa la campanya per demanar a la mesa del Parlament Europeu l’acceptació de les llengües cooficials espanyoles –el català, l’euskera i el gallec– tal i com va demanar ara fa uns mesos el Govern espanyol mitjançant un memoràndum lingüístic i que fa un mes la mateixa mesa va rebutjar.



La campanya consisteix en l’enviament d’una carta tancada en diferents idiomes als membres de la mesa de la cambra europea en la que es prega una major sensibilitat vers aquestes llengües i es demana que s’adoptin tal i com va demanar el Govern espanyol. eurotribune.net pretén, d’aquesta manera, donar veu a la societat civil per tal que la mesa de l’Europarlament observi la vitalitat d’aquestes llengües i la seva voluntat de participar i enriquir el debat europeu.



eurotribune.net torna a posar en marxa aquesta campanya per tal de fer la màxima pressió possible a la mesa per tal que accepti de manera definitiva el català en aquesta institució. La campanya, entre d’altres, realitzada el mes passat, tot i no tenir els efectes desitjats, ha forçat a replantejar-se la decisió i a decidir de nou sobre el futur de la nostra llengua. Mitjançant un formulari, en el que es demana les dades personals, volem fer arribar a tots els membres de la mesa del Parlament el màxim nombre de signatures vàlides per fer-los sensibilitzar sobre aquest assumpte.



La mesa del Parlament ha de decidir els propers dies sobre la inclusió del català, l’euskera i el gallec a la cambra. eurotribune.net, com a diari català i multilingüe, vol donar de nou la veu a la societat en aquest assumpte i convidem novament a tothom a que participi i signi de nou pel reconeixement total de la nostra llengua a l’Europarlament."