dimecres, 10 de maig del 2006

La tertúlia i els papers



Avui ho deia en la tertúlia de Ràdio Popular, després d'escoltar els insults del representant del PP, a Catalunya li han succeït dues coses importants en aquest segle XXI, propiciades fonamentalment pels socialistes: la primera la recuperació dels anomenats papers de salamanca, de quina mostra en podem gaudir a Lleida fins al proper mes de Juny a l'Arxiu i la segona l'Estatut d'Autonomia de 2006, molt superior per descomptat al de 1932 i sens dubte què el de 1979.

No feia menció però a una altra, per òbvia, i és al Govern Catalanista i d'Esquerres, el dit en argot "tripartit", on la coalició PSC-ERC-ICV, ha fet importants avenços en tots els àmbits i ho ratifiquen els estudis acadèmics que les Universitats fan sobre les polítiques públiques desenvolupades, com ho refereix constantment el Dr. Vicenç Navarro.

Ara però li toca al President decidir, com ho deia Miquel Iceta en el programa "La nit al dia" , com encarar la campanya un cop se superi, així ho esperem, el tràmit del senat i la situació creada pel "no", i amb quin govern i si hi haurà o no eleccions anticipades.

Però ho deia també a la tertúlia, cal que tots, ens centrem en que majoritàriament els ciutadans i ciutadanes de Catalunya coneguin quin és el contingut i els avenços d'aquesta nova carta constitucional i deixar una mica de banda l'efecte mediàtic que, com ja he dit en algun post i en algun article, capitalitzen les posicions d'ERC i el PP, perquè lo veritablement important és Catalunya, no ho oblidem.