dilluns, 8 de maig del 2006

Esquizofrènies*



Aquest matí he estat a la tertúlia que cada mes faig a Segre ràdio, de la mà de Mariví Chacón, feia molt temps que no compartia la mateixa, per l'interludi vacacional de setmana santa, amb la Montse Bergés, Regidora de Lleida i Diputada provincial, els altres companys, el Dionís Oña i el Pere Robert, una tertúlia absolutament assenyada, però avui tocaba el tema d'ERC, el partit de la Montse, després de parlar una mica del "partit" del Pere, el del Barça i la propera final de la Chàmpions de París.

Hem parlat d'esquizofrènies*, tot i que aquesta paraula no hi ha sortit, de fet, per molt que s'esganyitin hi ha una paranoia col.lectiva que afecta a aquesta partit "simpàtic", per cercar un simil amb allò ben diferent del que ha de ser una estructura orgànica de partit, on és dona una multicefàlia evident en la seva direcció política que està lluny, com ho ha demostrat el canvi d'opció de la seva direcció orgànica. Aquesta és una esquizofrènia que només planteja tota acció en clau de partit, sense mirar al govern i al país.

Per altra banda l'altra esquizofrènia* que es planteja només en clau de voler ser govern, tampoc sense pensar en el govern ni en el país, és la darrera declaració d'Artur Mas de CiU que demana eleccions anticipades a la tardor, d'això, encara que somerament també n'hem parlat, en el sentit que CiU porta de fet demanant eleccions des de l'endemà de les del 2003, res de nou, doncs.

Avui es reuneix la Comissió Executiva Nacional del PSC, José Zaragoza ja ha anunciat el total suport al President en allò que decideixi. Jo crec que la postura irreflexiva, irracional o com la vulgueu batejar, d'ERC, només ens hauria de portar a plantejar-nos un canvi en el procés electoral a l'endemà del referèndum i sempre en funció del resultat que es doni.

La capitalització del vot "No" és una boutade dels republicans, on les bases els han fet veure que si demanavem el vot "nul" o el vot "blanc" evidenciaven el real suport de massa electoral i possiblement la seva debilitat electoral, mentre que amb el No pretendran capitalizar fins i tot aquell vot que és del PP: esquizofrènia*!!

Si la participació es manté entre el 55 i el 60% en un cap de setmana de pàsqua florida, i el resultat del Si abasta entre el 67 i el 70%, potser qualsevol possibilitat d'avenç caldria replantejar-se, perquè en definitiva, la gestió del govern com a tal és indiscutida.



*el terme esquizofrènia es refereix en argot polític a la "perdua de contacte amb la realitat", 2na part de la definició del concepte mèdic de la malaltia en el diccionari de l'IEC versió 1996, sense ànim de manca de respecte cap a la malaltia ni cap als malalts que la pateixen.