divendres, 30 de juny del 2006

El camí del futur: voluntat democràtica, anhel de pau


Mentre la política local s’omple de boutades, ofenses mal païdes i altres collonades, els del govern central ens han donat una bona notícia, de la mà, també de la darrera enquesta del CIS, la del mes de maig, feta entre el 22 i el 29 de maig i quin avenç de dades es va fer públic ahir, on es pot veure com el “problema” del terrorisme cau en la percepció fins al cinquè lloc i més avall quan fa referència a la “pròpia percepció”.

És una situació complexa en la que cal ballar amb diferents sensibilitats sobre el tema i on hi ha també una certa introspecció judicial que planeja sobre el tema des d’una perspectiva ideològica.

En alguna ocasió alguns hem apuntat el model Irlandès, però també el sud-africà per poder refer la memòria històrica d’una xacra en la nostra realitat social i política. Obria portada i les planes 20 a 21 del diari Segre amb el text íntegre de la “Declaració del president del Govern sobre l’inici de les converses amb ETA” en la secció de cartes, com també La Mañana obria portada i les planes 3 a 5 amb l’anunci, una mostra del rigor informatiu i de portar una mica de serenor al limitat debat polític local que n’ha fet un cluster d’uns qüestió menor.

Principis, voluntat democràtica, una tasca complexa que requereix prudència i discreció pel que ha de ser, ens ho diu el president del govern José Luís Rodríguez Zapatero: “un gran acord de convivència”, en el que considera una tasca de tothom: l’anhel de pau.