dimarts, 30 de gener del 2007

Crònica Electoral XI

Us podeu imaginar un model de gestió empresarial que estigui sotmès permanentment als designis de la comunicació. L’empresa deixaria de funcionar, si les discussions que han de ser en el si dels òrgans tècnics, però també en els de gestió i administració, traspassessin aquell punt que requerís el vist i plau de l’opinió pública en tot.

A l’administració pública també cal això. La ciutadania té la possibilitat de control a través dels seus representants en el parlament, el foro de control de tot govern, en l’àmbit municipal també, tot i que encara queda un petit procés evolutiu que donarà la nova llei del govern i la gestió municipal, creant el parlament local que fins ara no existia.

Hem de sostreure el debat polític que és en definitiva un debat sobre la gestió de l’àmbit dels mitjans de comunicació i això no vol pas dir suprimir la llibertat d’expressió i d’opinió, ans al contrari, vol dir que la premsa a centrar els seus esforços en la informació veraç i contrastada, en investigar, en treure’n l’entrellat de tot plegat i deixar en l’àmbit de l’administració allò que pertoca. Tant difícil ens serà de fer això i distensionar un ambient excessivament tensionat?

La notícia del dia la protesta basca per la criminalització de la reunió del lehendakari basc Ibarretxe amb Otegui. Ara resultarà que haurem perdut la possibilitat de parlar, la possibilitat de reunir-nos, on pot arribar la manca de separació dels poders de l’Estat, que interfereix també en les relacions interpersonals ?