dissabte, 13 de gener del 2007

Cròniques electorals II

Avui un amic em recordava, i no estem pas en el mateix vaixell ideològic, que el factor “persona” prima per sobre de l’ideològic, i ho feia lamentant determinats posats d’algun líder aficionat a la fotografia, tot i que els assajos recomanats pels seus assessors volen donar-li un aire de familiaritat que sense corbata pot assumir.

Certament 20 anys després tornarem a repetir un model de campanya que va tensionar sobremanera la vida política local, just ara fa anys d'una ambició desmesurada i potser una mala planificació de l’adversari que van trasbalsar aquesta ciutat, de la mà, diguem-ho també de l’aquiescència de les elits econòmiques de la època.

Ni l’escenari és el mateix ni el model és igual, repetir experiències resulta agosarat per qualsevol que vulgui seguir un manual de màrqueting polític a peu de la lletra, però a mi m’és ben bé igual, hi ha molts opinòlegs, alguns amb titulació d’altres sense i això si algun que altre actor o actriu en aquest combat que comenta molt, però que molt aviat.

Crec que cal mantenir una línia de serenitat, de gestió sustentada en l’eficàcia i l’eficiència que "per se" no aporten vots, però donen garantia i dignitat política i cal saber explicar, en el seu moment, cal fer recordar i valorar. Ho dèia avui el President de la Diputació de Guadalajara en la presentació de l’exposició verd sobre negre, que ha tingut lloc als baixos de la Plaça de Sant Joan: “Que ciudad más bonita tienes Àngel (referint-se a l'Alcalde Ros)”.


Dona bo de sentir això. És cert, calen millores, hem de pensar una ciutat a 10 o 20 anys vista, cal aportar, innovar i ser capaços d’aplicar els principis de l’I+D+i+s i això no és la dreta qui ho pot fer, penso jo, només aquells que defensem els ideals i els principis del socialisme democràtic ho podem dur a la pràctica i ens cal aconseguir un suport majoritari de la població, entusiasmar, no fer una festa, una berbena, parlar clar i dir a les coses pel seu nom (amb el risc que algú copií els missatges.)

.