divendres, 24 de novembre de 2006

Impactes socials


Sí, m’he passat tres dies incomunicat del món, tancat amb altres col·legues desgranant els impactes socials de la revolució científic-tecnològica a Madrid, en marc del IX Foro sobre tendències socials.

Unes jornades que ens obria Lee Silver, Catedràtic de Biologia Molecular de la Universitat de Princeton, un autèntic expert, amb idees progressistes i que ens parlava de les consciències per al futur de les innovacions biotecnològiques, però també ens feia saber com per entrar a Princeton calen 150.000 dollars, o sia una universitat de rics que aplega científics progressistes, sembla que també passa a Catalunya amb algun que altre centre que ha format gent que ara és parlamentària d’un nou partit de disseny.

He estat incomunicat, treballant prop de 12 hores per dia analitzant els impactes de la revolució tecnològica, , la gran convergència del segle XXI, desgranant Telèpolis, o analitzant el binomi família/biotecnologia, i altres aspectes dels efectes de la biotecnologia en la societat o les Tic's i la robòtica en el canvi social, però ha estat un autèntic plaer de poder participar en aquestes tertúlies d’alt nivell, d’on segurament sortiran no poques línies d’investigació i no poques tesi doctorals.

Certament els mitjans foranis, i amb això vull dir TVE1, TVE2, Tele5, Antena3, TeleMadrid, etc., no han informat gairebé gens de l’acte d’investidura, potser amb una servitud estranya, tot i que avui si que ho han fet lleugerament, llàstima que tampoc entenguin quin és el sentit real d’Espanya, llàstima!.

Els meus amics, per sort m’anaven enviant SMS en el transcurs del debats, aixì com el que m’han enviat, que m'ha fet sentir un cert orgull patriòtic i que deia textualment: “ja tenim president 70 contra 65” i m’ha dolgut de no estar al parc de la ciutadella, però també es fa país treballant en el marc de la teva professió, cercant respostes als problemes presents i/o futurs, no?A la foto un moment en el que el Dr. Lee Silver era presentat pel Dr. José Felix Tezanos