diumenge, 27 de maig del 2007

27 de Maig: Eleccions Municipals


Ja som a 27 de maig de 2007 i avui tenen lloc les eleccions municipals a tot l'Estat així com les eleccions autonòmiques i forals a determinades comunitats autònomes, a les 8 de matí es constitueixen les meses i a les 9 del matí obren ja les seves portes els col·legis electorals.

A la ciutat de Lleida es parteix amb tres variables noves, l'actual alcalde i candidat socialista, Àngel Ros, que encapsala per primera vegada la llista del PSC i la renovació del cap de llista en el PP, amb Ismael Zapater, com també la renovació en el cap de llista d'ICV-EUiA, amb Mercè Rivadulla; la resta de candidats de les llistes amb representació a la corporació mantenen els candidats que ja s'havien presentat en anteriors comicis: CiU Isidre Gavín i ERC Xavier Sàez.

La modificació d'aquestes variables respecte de l'any 2003, dificulta substancialment la projecció de resultats, perquè alteren qualsevol comparativa anterior. Tot i així es plantegen dues forces majoritàries sobre les que l'electorat haurà de dirimir la confiança que atorgui a una o altra, a saber PSC i CiU, de igual manera com a les forces minoritàries: PP, ERC i ICV i/o a les forces actualment sense representació. el que ens determinarà l'establiment de majories unívoques o majoríes a pacte.


la actual situació de la corporació de 27 regidors/es, on la majoria absoluta queda situada en 14 regidors/es, és: 10 PSC - 7 CiU - 4 PP - 3 ERC - 3 ICV. Existeix un govern de coalició post-electoral que abasta tres forces polítiques: PSC,ERC i ICV que aporten 16 regidors/res mentre que queden a la oposició municipal CiU i PP que aporten 11 regidors/res. L'alcaldia està en mans del PSC.