dimecres, 23 de maig del 2007

Animus iocandi

Segurament seria per riure, però no, no ho és, la aposta que fa el PP en la recta final de la campanya de les eleccions del 27 de maig, on es dirimeixen els ajuntaments i algunes comunitats autònomes, de fer entrar en campanya a l'ex-president Aznar i president de la FAES. És probable que la píndola de la por funcioni? és una probabilitat, perquè el memorial simbòlic és encara recent i per tant pot resultar efectista recòrrer a expresions com que "Zapatero reprodueix l'esquema política que va portar a la Guerra Civil".

És clar llegeix els llibres de Pío Moa o d'altres com ell, que fan oblit del colpisme militar africanista, de la situació de caciquisme que trencava la República, tot i que hem de reconèixer els errors que va tenir. Assimilar la actual situació de Espanya amb els dos darrers anys de la II República i a més per part de qui va formar part del trio de les Açores que va endegar una de les guerres més cruentes que es coneixen, és del tot inadmisible, és inacceptable per part d'un senyor que alenta a la gent a superar les tases d'alcohol per conduir, val a dir que ara nega que ho ha dit, segurament no sap que el vídeo ja circula per internet.

Fets i paraules com aquests també són els que desprestigien no ja al sistema democràtic i de partits, també al propi exercici de la política.