diumenge, 27 de maig del 2007

Un sol radiant i uns herois


A la foto Àngel Ros rodejat dels mitjans de comunicació i darrera la seva família, d'esquerra a dreta, la Marta, l'Eduard i la Neus.

Amb un sol radiant, s'ha aixecat el dia a la ciutat de Lleida, avui en que renovem la composició de la Paeria. Una mica d'aire, tot just per recordar-nos que encara no és estiu, tot i la calor que a determinada hora del dia ens apreta.

Hi ha uns autèntics herois i heroïnes, i no son pas ni els electes ni els electors, són totes aquelles dones i homes que avui acompleixen amb el seu deure de ciutadania i presten el seu servei cívic passant tot el dia a la mesa electoral, bé per imperatiu legal, presidents i resta de la mesa, també per vocació i dignitat democràtica com els primers però aquells que ho fan com a interventors dels partits a les diferents meses.

Després d’exercir el meu deure democràtic, perquè jo ho entenc així un deure més que un dret, he visitat, com, faig sempre, alguns col·legi electoral, saludant alguns d’aquells herois o heroïnes, quin goig, emociona de veritat.

L’Àngel Ros ens parlava de la consolidació de la democràcia en sortir, acompanyat de la seva família d’emetre el seu sufragi, i em sembla molt interessant la seva reflexió: ”això demostra que som un democràcia consolidada”, ell es referia a la normalitat que impera en els nostres processos electorals.