dissabte, 19 de maig del 2007

Crònica electoral LXX: La tendència favorable a Ros es referma amb l'enquesta de La Mañana


Si fa pocs dies era el diari Barceloní El Periodico de Catalunya qui posava de manifest la tendència favorable a la llista que encapçala l’actual alcalde de Lleida i candidat socialista a la reelecció, Àngel Ros, avui es el diari demo-cristià La Mañana qui reflecteix de nou aquesta tendència. Jo com sempre em resisteixo a considerar les xifres que van en funció moltes vegades de les cuines de les respectives empreses contactades pels estudis, tot i així les valoracions apunten una clara tendència que caldrà veure, esperem que sí, si es confirma en la jornada de les votacions el proper 27 de maig.

La tendència en l’últim decenni de plantejar en la darrera setmana els resultats d’estudis electorals em planteja el dubte, si més no de la incidència que això pot realment tenir sobre l’electorat, si realment com algunes veus diuen incideix sobre el grup dels indecisos per apostar a cavall guanyador o si pel contrari aconsegueixen desmotivar electorat de guanyador i perdedor per motius similars, uns perquè ho consideren guanyat, altres perquè ho consideren perdut.

Queden hores d’ara sis dies de campanya que s’anuncien intensos, un dels quals està destinat íntegrament a l’Aplec del Cargol, que el diumenge té anunciada la visita del President Montilla, a qui espero poder saludar poder saludar. I a partir d’aleshores a cremar la resta de temps de campanya fins al divendres 25, darrer dia de la campanya electoral. Les “porres” ja circulen i també és cert que entre tots els ambients es dona com a clar guanya la proposta socialista liderada per Àngel Ros, però seràn els ciutadans i les ciutadanes que ho hauran de decidir amb el seu sufragi.

Com deien els Romans: “Alea jacta est”, tot i que encara ens queden sis dies, com h o demostra el fet que l candidat socialista Ros, ha fet campanya aquest matí de pluja a la ciutat de Lleida, en el mercat per exel.lència, el dels dissabtes al barri de Pardinyes, davant del pavelló de bàsquet "Barris Nord".