dilluns, 28 de maig del 2007

Ara toca Treball i il·lusió

Aquesta foto l'enviaba aquest matí al blog electoral del Partit dels Socialistes de Catalunya, ara la recupero, perquè escenifica allò que hores més tard succeïria.

Els ciutadans i les ciutadanes de Lleida han fet costat a aquest missatge senzill: "Treball i il·lusió", que va repetir moltes vegades, d'una manera intensa i sensible, tantes com: "m'agrada Lleida", aquell cant a la autoestima . El 46% dels electors i electores, han permès que Àngel Ros lideri els propers quatre anys el futur de la ciutat de Lleida, amb una majoria olgada que li permeti de fer "el seu programa", una aventura, dita en clau política amb el crèdit, com diu l'Àngel que li atorguen els ciutadans i ciutadans i que s'ha de retornar, com?, doncs com ell diu amb treball, treball i treball, il·lusió, il·lusió, il·lusió.


Les tendències ho apuntàven, hi havia una gestió històrica, però també recentd'aquests quasi quatre anys, era visible, però la percepció de la tendència era bona, no era pas equivocada, tot i que calia treballar, com deia ell un dia, partint del concepte que el 27 de maig a les 8 hores del matí els regidors són "0", i aquest és el resultat, una campanya ben dissenyada i dirigida amb rigor, com en algun altre post havia apuntat, uns apunts ideològics correctes i en la línia adequada i tanta gent darrera d'un candidat, com recordava aquesta nit, ensobrant, a l'estand al camió, fent botiga a botiga, carrer a carrer.


Ara caldrà analitzar adequadament les dades, independentment que els assessors jurídics hauran de revisar dimecres les actes, per extreure'n les conclusions politològiques, que les polítiques han estat clarament extretes. La quarta variable, l'abstenció ha jugat un paper que cal medir, no en la massa electoral socialista, que s'ha vist incrementada en la banda alta del sostre electoral, superant els resultats de 2003, sinó en la resta de partits que si que s'han vist castigats per l'electorat, però això serà un altre dia, que ara toca descansar i relaxar l'adrenalina.

No voldria cloure, però sens felicitar a tots aquells alcaldes i/o regidors electes, tots amics i companys, pels resultats per la Diputació de Lleida i els que sortiran pels Consells Comarcals, a tots ells, que amb esforç, tenacitat i orgull han sabut aconseguir aquests rèdits electorals, també una forta encaixada.