diumenge, 8 de gener del 2006

Primer soroll de sotanes, ara soroll de sabres, aquesta és l’estratègia reaccionarista de les dretes


No és casual, no us ho penseu pas. Primer van estar mobilitzades les cúpules eclesials, vaja l’església catòlica, com a les èpoques dels “palios caudillars”, sort del Nodo i dels arxius, que si més no ho negarien. Ara, ja vegeu, entre l’estament militar, també hi ha mobilització, se l’arrestarà i se’l jubilarà, gaire mal no rebrà, però el Partit Popular haurà ficat de nou el dit a la nafra.

Bé, aquesta és la tàctica reaccionària de les dretes, del Partit Popular, que ha fet els deures i ha estudiat com va actuar la CEDA, si la “Confederación Española de las Derechas Autónomas” amb la república i repeteix, fil per randa la seva actuació orquestrada des de la fundació FAES que presideix l’il.luminat de José Maria Aznar.

Per si us quedava algun dubte, un reflecteixo el discurs de l’intrepit avantguardista del PP amb estrelles de general:

"Es nuestra obligación alertar de las graves consecuencias que tanto para las Fuerzas Armadas como institución como para las personas que las integran podría conllevar la aprobación del Estatuto de Cataluña en los términos en que está planteado. (...) La Constitución marca una serie de límites infranqueables para cualquier Estatuto de Autonomía. (...) Si estos límites fueran sobrepasados, lo cual en esos momentos, afortunadamente, parece impensable, sería de aplicación el artículo octavo de la Constitución".