dijous, 29 d’agost del 2013

La mentida, el menyspreu, la burla...



La mentida, el menyspreu, la burla, afecten de manera fefaent a la nostra cultura liberal-democrática, cultura pervertida per un determinat ús i abús de les formes i les paraules, que de tan fer-ho han esdevingut normals i comunament acceptades com quelcom establert i irrefutable; però en realitat formes i paraules que no ens duen més que a la destrucció i la decadència, no pas a la vida, al creixement, a la felicitat.

La reflexió ens ha de dur a pensar que hi ha de culpa en tots nosaltres, si ens preguntem: i tu que feies ahir? Ben cert, no ens cal cobejar la hipocresia, sinó reconèixer que aquest deteriorament del sistema forma part també de nosaltres, donat, tanmateix que no hem estat capaços de construir de bell nou, tampoc podem cosa més que contribuir des de la nostra humil existència a conrear valors elevats de noblesa, encara que hores d’ara ens puguin semblar irrellevants.

No és moment de remordiments, és moments de reflexió, abans que no pas voler sortir a salvar un món, ens hem de desfer de sentiments destructius i avançar amb pas ferm, perquè un cop s’hagi esvaït el fum, serem en el lloc que el Phatos ens tenia destinat des de l’ inici, apoderant-nos del control dels nostres sentiments, de les nostres sensacions de la nostra pròpia llibertat per a decidir, sense cadenes que ens amarrin... perquè per fer petites coses es necessita tota una vida de treball de superació, mentre que per moure una muntanya, calen només instruments mecànics.

© Albert Balada

29-08-2013