dijous, 5 d’octubre del 2006

Dos dies molt Interessants......!



Avui he reprès les tertúlies de Segre ràdio, al matí a les 8, una « feina » agradable, on ens retrobem l’Enric del PP, força radical però educat, la M. Àngels d’ERC, moderada, però amb la vena independentista com també la rialla a flor de pell i la Marta, de CiU, un cop superada la nostra primera desavinença televisiva, seriosa i contundent i jo, sense interessos electorals que em veig condicionat per la condició (valgui la redundància) de candidates de les dues dones del grup. Què hi farem ! En tot cas de res hem fet raons d'Estat, espero que passi la campanya, tot i que el dia 2 de novembre, després de les eleccions és un bon dia per a la reflexió, si més no seriosa del que haurà estat a ben segur una campanya interessantíssima i d'un alt posicionament ideològic.

Ara el nivell es nota tensionat, a 10 dies vista de l’inici de la campanya, de fet, malgrat que legalment les campanyes es van reduir a 15 dies, duren fins i tot més del que duraven abans quan ho eren de 30 dies, no des del p unt de vista de la despesa, si des del punt de vista de l’estratègia de missatge i directament de campanya.

El fet és que arribava cansat, dijous vaig fer molt, molt tard, vaig acompanyar un grup de regidors i alcaldes socialistes a la trobada que fèiem a Figueres amb en Pepe Montilla, un encontre “intimista” amb el món local, aquell que ha vist créixer de debò Catalunya, a través de les seves polítiques de proximitat. No recordem ja com eren les nostres ciutats fa 30 anys, ni molt menys com són ara, tot i que encara hi pugui haver coses a resoldre, però ailàs, la memòria és tan fràgil!

He acabat amb un micro-debat a Pardinyes, el barri darrera de l'estació a la ciutat de Lleida, emblemàtic, obrer, on analitzàvem amb els tècnics de benestar el model d’integració immigrada. Jacinto Pèrnia, ex-líder veïnal, amb les idees ancorades a la dècada dels 60 no entén res, potser serà la seva adscripció ideològica propera al social-cristianisme la que no li permet entendre res que no sigui el model de la cultura paternalista de la integració: multiculturalisme mal entès!

I una novetat, també avui, en arribar als estudis del grup Segre una sorpresa, un nou naixement d'un nou gratuït, l'ADN Lleida, una iniciativa empresarial de Planeta i Grup Segre, que dirigeix Josep M. Sanuy, una experiència nova a la que els hi desitjo molts d'èxits.