dilluns, 30 de juliol del 2007

Sana experiència

Se li atribueix a Benjamin Franklin, una dita interessant, ell que va viure un dels processos mes importants de la historia, la revolució americana i el procés de la independència. Diuen que Franklin va dir en allò relatiu al concepte de justícia en els seus diferents aspectes, que: “primer t’ignoren, després se’n burlen, després et combaten i finalment tu guanyes”.

Amb tota probabilitat el legislador de Filadèlfia va viure moments de molta tensió al llarg de la seva vida, però especialment en els moments dels que abans feia referència, a partir tant de l’enveja de aquelles persones que volien créixer en el procés, com d’aquelles que portades per la rancúnia i la seva pròpia manca d’ideals l’atacaven.

El fruit d’aquella experiència, d’aquella sana experiència, són reflexions com aquella que no fan més que dir-nos que sempre trobarem persones sense pau interior, que necessiten trepitjar en un procés que té unes clares virtuts ontològiques i que en defineixen el que podríem entendre com a unes autèntiques males persones, malaltes en la majoria dels casos i que necessiten sense cap mena de dubte ajuda.